PROMOCIJA  SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE „RITOVI DONJEG POTISJA“

20.02.2019.

Ustanova „Rezervati prirode“ Zrenjanin, kao upravljač Specijalnog rezervata prirode „Ritovi donjeg Potisja“, u okviru godišnjeg programa upravljanja za 2019. godinu sprovodi aktivnosti na promociji zaštićenog područja. 

Tim povodom diplomirani biolog-master Jasna Jovanov i čuvar prirode Milan Plavšić posetili su dve osnovne škole na teritoriji Grada Zrenjanina i održali su edukativno predavanje o zaštićenom području i vrstama koje u njemu žive. Predavanju su prisustvovali učenici od 4. do 8. razreda OŠ "Đura Jakšić" Zrenjanin i učenici 5. i 6. razreda OŠ "Vuka Karadžić" Zrenjanin. Predavanje se sastojalo od kratkog filma o SRP i pokaznog materijala (prepariranih ptica) koji su đaci mogli da pogledaju, fotografišu i informišu se o njihovom načinu života.

Nakon filma i kratkog predavanja razvila se diskusija. Đaci su bili zainteresovani i radoznali i rado su učestvovali sa dosta pitanja vezanih za rezervat i vrste koje tamo žive.

Puni utisaka đaci, njihove učiteljice i nastavnici rado su uzeli promotivni materijal u vidu flajera i brošura o Specijalnom Rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“, biciklističkoj stazi kroz Specijalni rezervat prirode „Ritovi donjeg Potisja“ kao i promo materijal o reci Tisi.
Ustanova će nastaviti sa aktivnostima na promociji zaštite prirode i Specijalnog rezervat prirode „Ritovi donjeg Potisja“.
© 2021 Ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin. All Rights Reserved.