08.09.2019

''Tisa nas spaja''

Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina, uz podršku Grada Zrenjanina, organizuje drugu inkluzivnu regatu na reci Tisi za osobe sa invaliditetom pod nazivom "Tisa nas spaja", u nedelju, 8. septembra, na izletištu  na Tisi kod žabaljskog mosta.
 
Tim povodom, je održana konferencija za novinare na kojoj je govorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a novinarima su se obratili Nenad Krbavac, predsednik udruženja i Damir Nović.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio na prošlogodišnju, uspešno održanu regatu. “Tisa nas spaja”, a nas spajaju i drugi događaji, želimo da svakoga dana imamo dobru komunikaciju, što mislim da i jeste. Želimo da pokažemo da razlike ne postoje, ovim ćemo učiniti Tisu pristupačnom, a ideja je i da Begej takođe bude pristupačan, što će vrlo brzo i biti po završetku  pristana čija je izgradnja počela. Nije nam cilj samo druženje, već i razmena ideja i predloga - rekao je Radišić, zahvalivši svim učesnicima i svima koji su podržali regatu “Tisa nas spaja”.

Ideja ove, inkluzivne regate, jeste da okupimo sve čionioce društva, od najmlađih do najstarijih, i osobe sa invaliditetom, od onih najvidljivijih, u invalidskim kolicima, do onih koje i ne primećujemo, sve kategorije invalidnosti. Želja nam je da se spuste na reku i da se družimo, uspostavimo kontakte i možda vremenom uradimo nešto na dobrobit svih, jer, imamo iste probleme koje treba da rešimo. Takođe, želja nam je da i osobe sa invaliditetom uživaju u Tisi, ne samo sa socijalne, već i zdravstvene, a na kraju i turističke - kazao je on i ukazao na veliku podršku Grada Zrenjanina, “Ustanove Rezervata prirode” Zrenjanin i Opštine Novi Bečej. 
Image
© 2021 Ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin. All Rights Reserved.