REZERVATI PRIRODE NA SAJMU U BUDVI

Budva, 26.03.2018.


Na 23. Sajmu ekologije koji se održao u Budvi od 22 do 24. marta po prvi put se promovisao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa predstavnicima tri zaštićena područja u Vojvodini: Predeo izuzetnih odlika “Karaš-Nera”, Specijalni rezervat prirode “Gornje Podunavlje” i Specijalni rezervat prirode “Ritovi donjeg Potisja”. U isto vreme, održao  se i 44. Sajam hrane i 27. Sajam turizma - METUBES.

Sajam ekologije je međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa i jedini je u Crnoj Gori. Glavne teme sajma su ,,zelenaenergija” industrija reciklaže, upravljanje otpadom, promocija i tržišna valorizacija proizvoda i usluga koje doprinose realizaciji proklamovanih ciljeva održivog razvoja.

Na zajedničkom Vojvođanskom štandu promovisali su se Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa proizvođačima hrane i pića iz Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine ispred Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Turistikča organizacija Novog Sada i Subotice Privredna komora Vojvodine sa podizlagačima, zatim JVP „Vode Vojvodine“, Ustanova „Rezevati prirode“ Zrenjanin i JKP „Belocrkvanski komunalac“ iz Bele Crkve.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević obratio se prisutnima na Jadranskom sajmu u Budvi, na ceremoniji svečanog otvaranja i iskazao posebno zadovoljstvo što je ukazana prilika pokrajinskim institucijama da predstave na ovoj smotri svoje aktivnosti i potencijale u različitim oblastima privređivanja, turističke sadržaje kao i potencijale prirodne baštine Vojvodine. Zapažene medijske nastupe imale su i predstavnice ustanove „Rezervati prirode“ Mira Dronjak i Mirjana Gavrilović u vezi Specijalnog rezervata prirode „Ritovi donjeg Potisja“ i problema u oblasti zaštite životne sredine u našem Gradu. Na sajmu je prisustvovala i pomoćnica Pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak.

© 2021 Ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin. All Rights Reserved.