UČESTVOVANJE U ONLINE RADIONICI

 

26.01.2021.

 

    Institut za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu je organizovao 26.01.2021. godine Treću nacionalnu radionicu u okviru projekta „Upravljanje i obnavljanje vodenih ekoloških koridora za migratorne vrste riba u basenu reke Dunav“ (MEASURES), koji je finansiran od strane Dunavskog transnacionalnog programa. Ovaj institut je IPA partner na projektu koji čini 24 naučne institucije iz podunavskih zemalja. Vodeći partner ovog projekta je Univerzitet za prirodne resurse i prirodne nauke iz Beča.
    Projekat MEASURES treba da omogući uspostavljanje ekoloških koridora kroz identifikaciju ključnih staništa migratornih vrsta riba i iniciranje mera zaštite duž Dunava i njegovih pritoka. Osnovni cilj Treće nacionalne radionice je bio prezentovanje Strategije za očuvanje ekoloških koridora migratornih vrsta riba u basenu reke Dunav. Radionica se zbog epidemioloških uslova sprovodila online preko Zoom platforme od 10.00 – 14.30 časova. Koordinator projekta je dr Mirjana Lenhardt
sa Instituta za multidisciplinarna istraživanja.
    U radu Konferencije su po pozivu učestvovali predstavnici ustanove „Rezervati prirode“ Zrenjanin Jasna Jovanov, diplomirani biolog-master i Zoran Medić, šef odseka čuvarske službe ustanove. Oni su prezentovali rad i iskustva stručne i čuvarske službe u pogledu stanja posebnih staništa riba na reci Tisi kao prvoj pritoci reke Dunav.
© 2021 Ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin. All Rights Reserved.