NOVA OPREMA ZA RAD ČUVARSKE SLUŽBE

09.04.2021.


Za potrebe efikasnijeg rada Čuvarske službe ustanove „Rezervati prirode“ Zrenjanin, nabavljena je nova elektronska oprema koja nam daje šire mogućnosti i povećava efikasnost u vršenju svojih zadataka. Tu spadaju:


⦁ Pulsar Helion 2 XQ 38F termalni noćni monokular

Daljina detekcije objekta visine 180 cm u noćnim uslovima je do 1350 metara, 3 – 12 zoom, uređaj je vodootporan, otporan na niske temperature (od -20 do +50) . Poseduje mogućnost fotografisanja I snimanja kao I sposobnost integracije sa IOS I Android uređajima. Ovaj uređaj poseduju veliki sistemi koji upravljaju ribarskim područjima kao što su JVP “Vode Vojvodine”, JVP “Srbija Vode” I drugi koji imaju probleme sa ribokrađom.


⦁ Garmin Fishfinder 73sv
Za potrebe rada ribočuvarske, čuvarske ali i stručne službe ustanove „Rezervati prirode“ Zrenjanin, ovaj sonar je od izuzetne važnosti. Za potrebe čuvarske službe je od manje važnosti detektovanje jata riba, već postavljenih alata za nelegalno hvatanje ribe koji nisu uočivi golim okom sa površine vode . Visoka rezolucija i čista slika koju poseduje ovaj sonar, pamćenje lokacija monitoringa, snimanje dna do dubine 11 metara, mogućnost prebacivanja podataka na računar, Wi-Fi veza, čine ovaj uređaj standardom za obavljanje pre svega ribočuvarskog nadzora.
© 2021 Ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin. All Rights Reserved.